пʼятниця, 25 березня 2022 07:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків та маніпуляцій

Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків та маніпуляцій
Росія також вдається до маніпуляцій. Фото: pixabay.com

Російські окупанти продукували протягом 24 березня низку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних "вкидів" щодо України.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО.

"Окупаційні війська в Маріуполі поширюють інформацію, що Україна кинула місто напризволяще, Запоріжжя не приймає біженців, а Одеса вже російська. Застерігаємо: це – дезінформація! Водночас Міністерство оборони РФ нібито показало схему "контролю США біологічних лабораторій в Україні", де фігурують мільярдер Джордж Сорос та син Джо Байдена Хантер. Це також фейк", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про американського псведоексперта

Крім того, Росія вдається до маніпуляцій. Зокрема на окупованих територіях ворог намагається ввести в обіг власну валюту і тим самим включити ці території у власну грошову орбіту. На думку ворога, це повинно ускладнити взаємодію нашої держави з її громадянами.

"Віцепрем'єр росії попередив європейські країни про відсутність альтернативи російському газу та назвав повну відмову від цього енергоносія "апокаліптичним сценарієм", що також маніпуляція", - зазначають працівники ЦПД.

Російські терористи намагаються ввести в обіг на окупованих територіях рублі. Йдеться про Мелітополь Запорізької області і Генічеськ Херсонської. Рашисти намагаються максимально обмежити ввезення гривневої готівки, одержати перелік осіб, що отримують пенсії і соціальні виплати, щоб здійснити ці виплати у рублях, перевести розрахунки при роздрібній торгівлі у рублі.

Зараз ви читаєте новину «Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків та маніпуляцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі