четвер, 24 березня 2022 16:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Рашисти хочуть засипати окуповані території своїми "дерев'яними" рублями

Рашисти хочуть засипати окуповані території своїми "дерев'яними" рублями
Тим часом у країні-агресорі рубль обвалився.

Російські терористи намагаються ввести в обіг на окупованих територіях рублі.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО.

Йдеться про Мелітополь Запорізької області і Генічеськ Херсонської.

Рашисти намагаються максимально обмежити ввезення гривневої готівки, одержати перелік осіб, що отримують пенсії і соціальні виплати, щоб здійснити ці виплати у рублях, перевести розрахунки при роздрібній торгівлі у рублі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вкрала 500 літаків: лізингодавці вимагають повернути

"Таким чином, "стратеги" рф намагаються включити окуповані території у власну грошово-валютну орбіту, що повинно ускладнити взаємодію нашої держави з її громадянами, та у далекій перспективі призвести до деморалізації населення і примирення з окупацією.

Однак ворог не врахував наступний аспект: загальна цифровізація країни, за якої майже всі пенсії та соціальні виплати здійснюються у безготівковій формі", - повідомляють в РНБО.

У країні-агресорі РФ різко впав курс рубля в обмінниках. Обмінні пункти спорожніли. На чорному російському ринку за $1 дають 300 руб. Це майже в чотири рази більше, ніж до початку повномасштабної агресії.

Зараз ви читаєте новину «Рашисти хочуть засипати окуповані території своїми "дерев'яними" рублями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі