четвер, 07 липня 2022 18:55

Ворог несе значні втрати. Його підрозділи невмовтивовані

Ворог несе значні втрати. Його підрозділи невмовтивовані
У Чорному та Азовському морях росіяни тримамають до шести носіїв високоточної зброї. Фото: Генштаб ЗСУ

Міністерство оборони Російської Федерації заявило, що українські військові, які зачищали острів Зміїний та встановили прапор України, нібито загинули.

Але це черговий фейк і з захисниками все добре, повідомляє Генштаб Збройних сил України в Facebook.

В акваторіях Чорного та Азовського морів противник утримує в готовності до застосування до шести носіїв високоточної зброї. Сумарна кількість крилатих ракет морського базування типу "Калібр" може складати до 40 одиниць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прапор України таки замайорів на Зміїному – фото

Ворог продовжує зазнавати значних втрат особового складу, озброєння та військової техніки на території України.

Так, за наявною інформацією, командування Центрального військового округу ЗС РФ змушено виводить підрозділи зі складу 35-ї окремої мотострілецької бригади. Натомість намагається залучити невмотивовані підрозділи 74-ї окремої мотострілецької бригади.

На Південнобузькому напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Підрозділи ворога продовжують утримувати зайняті позиції та наявними засобами ураження обстрілювати позиції підрозділів наших військ.

Російські окупанти захопили Зміїний 24 лютого у день повномасштабного вторгнення. Обстріляли острів із кораблів та авіації.

Коли ворог запропонував здатися, український військовий Роман Грибов послав росіян "нах*й". Потрапив у полон. Пізніше полонених українських прикордонників вдалося обміняти на полонених солдатів російської армії.

Загарбники облаштували на Зміїному справжню військову базу. Звідти вони могли обстрілювати українську територію та засоби протиповітряної оборони. Для цього їм не потрібно було наражати на небезпеку свої кораблі.

Військова операція на острові Зміїний в Одеській області завершена, повідомила керівниця координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу 4 липня.

Зараз ви читаєте новину «Ворог несе значні втрати. Його підрозділи невмовтивовані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі