пʼятниця, 16 грудня 2022 14:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Влучання в об'єкти генерації: міністр пояснив, чому не подають електрику

Влучання в об'єкти генерації: міністр пояснив, чому не подають електрику
Ракети РФ пошкодили 9 об'єктів генерації електроенергії. Фото: Укрінформ

Внаслідок ракетної атаки РФ уранці п'ятниці, 16 грудня, в Україні пошкоджені орієнтовно дев'ять об'єктів генерації, обмежене виробництво атомних станцій.

Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Є пошкодження близько дев'яти об'єктів генерації. Ми ще верифікуємо пошкодження. Відповідно, пошкоджені підстанції, які передають електроенергію, що призвело до обмеження виробництва насамперед атомної генерації", – сказав він сьогодні в ефірі Національного телемарафону.

За його словами, зараз наслідки ракетного удару фіксують, ситуацію аналізують, щоб збільшити виробництво електроенергії найближчим часом.

"Зараз ми спробуємо максимально швидко додати атомні станції до системи", – наголосив Галущенко.

Водночас попередив, що буде складна ситуація у Харкові. Об'єкти, у які сталися влучання, не назвав, але запевнив, що їх намагатимуться відновити якнайшвидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Київ житиме і працюватиме у випадку тривалої відсутності електропостачання

Міністр зазначив, що вже не вперше російські агресори намагаються бити й по генерації, і по розподільних об'єктах, назвавши їхні дії "звичайною черговою терористичною атакою".

Коментуючи повідомлення НЕК "Укренерго" про втрату внаслідок атаки 50% споживання, він пояснив, що це означає неможливість постачати електроенергію до половини споживачів.

"Прошу громадян з розумінням поставитися до аварійних вимкнень і запевняю, що ми зробимо все й навіть більше, щоб якнайшвидше відновитися", – сказав глава Міненерго.

Вранці 16 грудня Росія масовано вдарила по Україні ракетами. Повідомляли про вибухи в Києві, а також у Київській, Вінницькій, Полтавській, Хмельницькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Запорізькій і Харківській областях.

Російська армія під час масованої атаки на Україну 16 грудня вперше підняла стратегічні літаки Ту-95 з ракетами з аеродрому "Энгельс".

Війська випустили по Україні "все, що в них було", крім іранських дронів-камікадзе, розповів спікер Повітряних сил Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Влучання в об'єкти генерації: міністр пояснив, чому не подають електрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі