неділя, 01 жовтня 2023 15:51

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ назвали кількість російських окупантів на сході

В ЗСУ назвали кількість російських окупантів на сході
Росія кинула на фронт частини нової 25-ї загальновійськової армії. Фото: atlantic council

Росія кинула на фронт частини нової 25-ї загальновійськової армії.

Зараз окупанти завершили своє укомплектування, їхня кількість складає 17 тис. військових. Про це "24 Каналу" повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, зараз 25-та загальновійськова армія ворога розгорнута у районі Кремінної.

"Якщо говорити про озброєння та військову техніку, то вони мають на озброєнні і танки, і артилерію причіпну та самохідну. Мають танки Т-72, мають і застарілі зразки озброєння типу МТ-ЛБ, БМП-1 та інше", - розповів він.

Військових для цієї армії набирали у районах Поволжя, Уралу, Сибіру. Вони дуже погано підготовлені, бо окупантів заманювали на контракти, трохи показували військову справу та без досвіду участі у бойових діях відправили на фронт в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці" повертаються на фронт, але це нічого не змінить

Євлаш зазначив, що бойовий дух загарбників у кожному підрозділі різний. Є окремі підрозділи, які трохи більше підготовлені, але загалом інтенсивність та постійність ведення вогню ЗСУ понижує мотивацію ворога. Бувають і випадки дезертирства.

"Нещодавно до нас надійшло відео з Бахмутського напрямку, де окупанти жаліються на те, що поблизу Кліщіївки працюють два наші Leopard, постійно завдають артилерійського вогневого ураження, а у них "такі маленькі сили", вони "не мають, чим наступати", - розповів речник.

Крім того, окупанти бачать ставлення своїх командирів до них. Вони використовують загороджувальні загони, щоб вояки не втікали з позицій, використовують жорсткі каральні міри.

"Наприклад, якщо людина відмовляється вирити окоп на три метри за годину, то вони просто забивають її палицями. Тому звичайно, морально-психологічний стан цих воїнів залишається на досить невисокому рівні", - зауважив Євлаш.

Російські загарбники відновили штурмові дії на Лимано-Куп'янському напрямку.

Такими діями ворог хоче завадити наступу Збройних сил України. Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, на цьому напрямку наразі тривають дуже важкі бої, ворог переходить в контрнаступальні дії, щоб не дати нашим захисникам розвивати свій наступ та вийти на оперативний простір.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ назвали кількість російських окупантів на сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі