середа, 07 серпня 2024 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

В одній із прикордонних областей оголосили обов'язкову евакуацію

В одній із прикордонних областей оголосили обов'язкову евакуацію
Про обов'язкову евакуацію у п'яти громадах повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх.

У Сумській області оголосили про обов'язкову евакуацію із 23 населених пунктів у п'яти прикордонних з Російською Федерацією громадах Сумського району.

Про це повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі телемарафону.

"Я тільки що підписав розпорядження щодо впровадження обов'язкової евакуації з 23 населених пунктів у п'яти громадах Сумського району. У дію вступає з моменту підписання", - сказав начальник ОВА.

Обов'язкова евакуація стосується Краснопільської, Миколаївської сільської, Миропільської, Юнаківської і Хотінської громад, які потрапляють у зону вогневого ураження ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили ракетами з літаків Су-25 по Сумщині - Генштаб

"Ситуація на Сумщині досить напружена. Більше доби тривала повітряна тривога. Я дякую нашим Збройним силам, силам протиповітряної оборони, які знищують навіть балістичні ракети. І дуже багато вибухів, які чують сьогодні жителі Сум та області - це робота нашої протиповітряної оборони. Такого прикриття ще не було на Сумщині", - сказав Володимир Артюх.

Уночі і зранку росіяни здійснили 29 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Був 91 вибух. Росіяни обстріляли Хотінську, Юнаківську, Білопільську, Краснопільську, Новослобідську, Есманьську, Шалигинську, Дружбівську, Середино-Будську громади, повідомила ОВА.

Ворог атакував FPV-дронами, обстрілював із мінометів та артилерії, керованими авіаційними бомбами, скидав ВОГ з БпЛА.

Повітряна тривога у Сумській області тривала понад добу.

Зараз ви читаєте новину «В одній із прикордонних областей оголосили обов'язкову евакуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі