четвер, 01 вересня 2022 05:41

Спецтема: Війна Росії проти України

В Італії заарештували майно сусіда Берлусконі, що має звʼязки з Путіним

В Італії заарештували майно сусіда Берлусконі, що має звʼязки з Путіним
В'ячеслав Кантор був власником виробника мінеральних добрив "Акрона". Фото: скріншот

Влада Італії заарештувала 11 вілл, що належать російському мільярдеру В'ячеславу Кантору.

Олігарха називають бізнесменом, близьким до президента Росії Володимира Путіна, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на італійське видання L'Unione Sarda.

Заарештували нерухомість на острові Сардинія, яку Кантор купив у сім'ї колишнього прем'єр-міністра Італії та нинішнього депутата Європарламенту Сільвіо Берлусконі. Одна з цих вілл межує з літньою резиденцією Берлусконі.

У квітні проти нього ввели персональні санкції у зв'язку з вторгненням Росії в Україну. Після цього Європейська рада розпорядилася заарештувати активи Кантора. Затримка у виконанні рішення була пов'язана із складнощами виявлення компаній, які формально володіли нерухомістю мільярдера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна є охоронець, який за кордоном збирає за ним фекалії - ЗМІ

До введення санкцій В'ячеслав Кантор був власником виробника мінеральних добрив "Акрона". Статки бізнесмена оцінювали в $4,6 млрд.

Також олігарх був власником двох організацій - "Благодійний фонд Кантора" та "Всесвітній форум пам'яті Голокосту". Влада Великої Британії підозрює, що через них відмивали кошти, отримані шахрайським шляхом. Навесні рахунки Кантора у Британії заморозили.

В Італії заарештували майно архітектора Ланфранко Чирілло. Він спроєктував "палац Путіна" під Геленджиком.

Серед заарештованого майна - нерухомість, вертоліт, банківські рахунки, кошти, коштовності, витвори мистецтва, зокрема картини Пікассо, Сезанна, Кандинського, де Кіріко, а також інші предмети розкоші.

Зараз ви читаєте новину «В Італії заарештували майно сусіда Берлусконі, що має звʼязки з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі