вівторок, 18 жовтня 2022 18:00

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР висловилися про ймовірність ядерної атаки з боку Росії

У ГУР висловилися про ймовірність ядерної атаки з боку Росії
Очільник ГУР пояснив, чи використає російський президент Володимир Путін ядерну зброю. Фото: eastnews.ua

Російський президент Володимир Путін може застосувати тактичну ядерну зброю проти України.

Однак це лише пришвидшить розпад Росії. Водночас у країні-загарбниці зараз почали готувати підземні паркінги під бомбосховища. Про це сказав керівник головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Кирило Буданов в інтерв'ю "Обозревателю".

"Зараз у Росії всі підземні паркінги переобладнуються під бомбосховища і паралельно відбуваються ядерні навчання, готуються нібито випробування ядерної зброї у Баренцевому морі", – сказав він.

Зазначив, що росіяни нагнітають ситуацію та показують свої ядерні боєзаряди. Але такі навчання в РФ відбуваються щороку. Цьогоріч вони називаються "Гром–2022".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи бачать США "тривожні" військові ознаки у Білорусі: у Пентагоні відповіли

"Вони відбуваються майже синхронно з натовськими навчаннями. Проте кульмінація "тренувань" стратегічних ядерних сил РФ намічена одразу після завершення активної фази навчань НАТО з єдиною метою – показати, що "ми можемо більше". Тобто що б зараз не показало навчання НАТО, вони хоча б на одну ракету, але запустять більше. Це все відбуватиметься на півночі країни, будуть запуски з трьох ядерних підводних ракетоносіїв, готується запуск гіперзвукової ракетної зброї, запуск міжконтинентальних балістичних ракет, запуск РС-28, а також використання стратегічних неядерних сил, літаків стратегічної і дальньої авіації, "Іскандерів", пуски "Калібрів". Зокрема по реальних цілях", – наголосив Буданов.

Він додав, що Росія не готова до застосування тактичної ядерної зброї.

"Ядерна зброя в будь-якій країні світу – це засіб стримування. Це і не зброя, а саме інструмент стратегічного стримування. Чи можуть вони теоретично застосувати ядерну зброю? Теоретично – можуть, це тільки пришвидшить розпад РФ. І вони це чудово розуміють. Вони не такі вже дурні, як би нам хотілося", – зазначив керівник ГУР.

Російська влада розуміє, що у випадку ядерної загрози дістане належну відповідь від світу. НАТО стежить, що відбувається з російською ядерною зброєю. Про це сказав радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Подоляк звернув увагу, що світ уже багато робить для ядерного стримування Росії. Він наголосив, що Росія вторглася в Україну зі звичайною зброєю. Наші війська перейшли у контрнаступ і відкинули російську армію також за допомогою звичайної зброї.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР висловилися про ймовірність ядерної атаки з боку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі