четвер, 29 грудня 2022 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЄС жорстко відреагували на ракетний удар по Україні 29 грудня

В ЄС жорстко відреагували на ракетний удар по Україні 29 грудня
Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель жорстко відреагував на новий ракетний удар по Україні. Фото: Getty Images

У Євросоюзі відреагували на чергову ракетну атаку Росії по Україні 29 грудня, заявивши, що воєнні злочини РФ не залишаться безкарними.

Водночас підтримка України з боку ЄС буде продовжуватись і надалі, без жодних послаблень. Про це заявив віцепрезидент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Передноворічний терор Росії" ‒ показали наслідки удару по Києву

"Ще один безглуздий масований російський ракетний удар по Україні, без розбору руйнуючий інфраструктуру та медичні заклади, навмисно націлений на вбивство мирних жителів. Російські воєнні злочини не залишаться безкарними", – наголосив він.

Вранці 29 грудня російські окупанти атакували Україну з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів. Також спостерігалася висока активність тактичної авіації окупантів.

Протиповітряна оборона знищила 54 російські крилаті ракети з 69 запущених ворогом, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Серед цих 69 ракет були, зокрема, Х-101/Х-555, "Калібри" та С-300. Пуски здійснювали з Ростовської області РФ, Каспійського та Чорного морів. Також сили ППО збили 11 безпілотників іранського виробництва Shahed, повідомили в Повітряних силах.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС жорстко відреагували на ракетний удар по Україні 29 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі