пʼятниця, 02 вересня 2022 17:38

Спецтема: Війна Росії проти України

"Юна Ліза, яка чекає "асвабадітєлєй" – показали 19-річну колаборантку і ще двох зрадниць

Служба безпеки України зібрала докази співпраці з російськими окупантами трьох колаборанток на Луганщині.

Задокументували розкручування у російських пропагандистських роликах 19-річної уродженки міста Сватове. Про це СБУ повідомила 2 серпня.

Йдеться про колаборанток Єлизавету Третяк, Марину Жукову і Юлію Назаренко.

"Юну Лізу зі звільненого Сватового" намагаються зробити "обличчям" народу Луганщини, який очікував російського "асвабаждєнія", – пишуть.

 

Дівчина знялася у телевізійних проєктах, де підтримувала окупантів, закликала допомагати армії країни-агресора, агітувала земляків співпрацювати з окупаційною адміністрацією на захоплених територіях Луганської і Харківської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Києво-Печерська лавра й фото з Козловським: підозрювана в держзраді директорка школи вийшла на волю за 500 тис. грн

"Ще дві колаборантки встигли довести свою лояльність загарбникам, попрацювавши на так званих "керівних посадах" терористичної організації "ЛНР". Тепер їм доручили встановлення окупаційного режиму на захоплених територіях", – повідомляє СБУ.

Одна зараз керує незаконною "паспортизацією" мешканців Білокураківщини: відповідає за заміну українських паспортів на псевдодокументи т. зв. "ЛНР" і паспорти РФ.

Інша колаборантка – "керівниця" так званого "Кремінського району ЛНР", незаконно створеного окупантами на території Сєвєродонецького району Луганщини.

Зловмисниця прибула до Кремінної з тимчасово окупованого Луганська після захоплення міста російськими окупантами як "кадрове підкріплення".

У минулому "регіоналка" була секретарем райради і брала активну участь в антиукраїнських пропагандистських заходах.

"На знак подяки окупанти запропонували їй псевдопосаду "в.о. голови адміністрації Кремінського району ЛНР", де вона активно сприяє утвердженню окупаційного режиму", – повідомляють.

Стосовно всіх цих осіб триває досудове розслідування за Кримінального кодексу – колабораційна діяльність.

"Усі викриті колаборанти обов'язково відповідатимуть перед законом. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі", – заявила СБУ.

Вчора окупанти на Луганщині змушували батьків купувати на 1 вересня прапори Російської Федерації і бойовиків "ЛНР". Загарбники вилучають із шкільних бібліотек книжки, написані українською.

У Херсоні троє директорів шкіл і 10 керівників дитсадків стали колаборантами.

Зараз ви читаєте новину «"Юна Ліза, яка чекає "асвабадітєлєй" – показали 19-річну колаборантку і ще двох зрадниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі