середа, 15 березня 2023 18:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські воїни збили російський Су-25

Українські воїни збили російський Су-25
Генштаб повідомив про збиття російського літака Су-25. Фото: tsn.ua

Українські захисники збили ворожий російський літак Су-25.

Також вдарили по пункту управління і особовому складу окупантів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Цієї доби наші воїни збили ворожий літак Су-25", – пише Генштаб.

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу і військової техніки ворога. Також вдарили по двох радіолокаційних станціях, станції радіоелектронної боротьби і зенітно-ракетному комплексу окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ показала, як горить російська техніка

Країна-агресорка Російська Федераціяне відмовляється від своїх намірів щодо окупації України, продовжує наступальні дії, не рахуючись із втратами, повідомляє Генштаб.

Ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському і Шахтарському напрямках.

Через неспроможність здолати Сили оборони України, Російська Федерація застосовує тактику терору. Росіяни обстрілюють населені пункти, тим самим грубо порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права.

За добу ворог завдав три ракетних удари, зокрема, по об'єкту цивільної інфраструктури Харкова. Також ворог завдав 26 авіаційних ударів і здійснив понад 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

"Високою залишається вірогідність подальших ударів по всій території України", – повідомив Генштаб.

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На полігонах Білорусі відбувається підготовка підрозділів російських окупаційних військ. Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах.

За минулу добу Сили оборони України відбили понад 90 атак російських окупантів на п'яти напрямках.

Вчора українські воїни знищили понад 980 російських окупантів. За 384 дні знищили 161 520 окупантів, 6799 броньованих машин ворога, 3492 танків, 289 гелікоптерів і 304 літака.

Зараз ви читаєте новину «Українські воїни збили російський Су-25». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі