неділя, 22 жовтня 2023 08:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська утримують позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області - ISW

Збройні сили України закріплюються у селі Кринки на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Українські війська вже налагодили туди постачання.

Російські загарбники прагнуть перешкодити українським військам. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російська служба ВВС передала 21 жовтня слова військових ЗСУ, які беруть участь у наземних операціях на східному березі. Один з військових заявив, що вони ведуть бої за повний контроль над Кринками, що 30 км на північний схід від Херсона та за 2 км від річки Дніпро.

Автор: deepstatemap.live
  Українські війська облаштовують позиції у селі Кринки на Херсонщині
Українські війська облаштовують позиції у селі Кринки на Херсонщині

Російські військові блогери також стверджували, що українські війська зберігають позиції в Кринках. Однак, росіяни розходились у думках щодо масштабів цих позицій. Один з блогерів стверджував, що українські війська просунулися майже на два кілометри на південь від Кринків. Інший писав, що ЗСУ контролюють усі Кринки. А ще один "воєнкор" спростував це твердження та зазначив, що російські війська витіснили українську диверсійно-розвідувальну групу з позицій на південній околиці населеного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська проводять операції на лівому березі Дніпра у Херсонській області

Російські військові блогери стверджують, що війська РФ обстрілюють українські позиції біля Антонівського мосту на північ від Олешок та Антонівського залізничного мосту на північ від Пойми.

Один з блогерів стверджував, що бойові дії велися поблизу Кринок і Піщанівки. При цьому більшість російських джерел стверджували, що війська РФ переважно використовують авіацію та артилерію, щоб спробувати вибити українські сили з позицій на східний берег.

Окрім того, деякі російські військові блогери стверджували, що українські сили евакуюють поранених і перекидають нові сили та легку техніку через Дніпро для підтримки позицій на східному березі.

Аналітики нагадують, що українські війська зберігають присутність на східному березі Дніпра після того, як у ніч на 18 жовтня розпочали масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції. Це свідчить про те, що українські сили змогли належним чином забезпечити та підсилити групи, які проводили ці операції, незважаючи на активізацію російської авіації вздовж Дніпра.

Українські дії на лівому березі Дніпра на Херсонщині стали значно масштабнішими, ніж раніше.

Поточні тактичні рейди ЗСУ видаються більш масштабними, а наявні геолокаційні кадри вказують на те, що українські сили зберігають присутність уздовж берегової лінії та біля Антонівського залізничного мосту, попри контратаки росіян, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Українські війська утримують позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі