субота, 30 липня 2022 17:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна встановила особу окупанта, який катував українського військового

Україна встановила особу окупанта, який катував українського військового
Україна вже направила запити щодо цього інциденту до міжнародних партнерів. Фото: Скріншот з відео

Україна має всю необхідну інформацію про російського військового, який кастрував українського військовополоненого.

До міжнародних партнерів направили запити, які запустили "відповідні процеси" зі свого боку. Зокрема, якщо росіянин виїде з країни, його затримають і передадуть Україні, повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України відреагувало на офіційний заклик РФ стратити бійців "Азова"

"Я подивився це відео. Тільки-но воно зʼявилося в публічному доступі, у юридичному сенсі автоматично порушили справу. Ми зараз знаємо абсолютно все про цю людину. Насамперед завдяки людям, які встановили, знайшли інформацію. У нас є абсолютно все про нього і навіть про його родичів", – розповів омбудсмен.

"Доки він перебуває в РФ, ми його юридично не дістанемо. Наскільки мені відомо, зараз розпочалися процеси, коли ця особа не може почуватися безпечно навіть на території РФ. Це вже не юридичні моменти, скажемо так. Я знаю, що дуже багато людей оголосили винагороду за його знищення, це їхній вибір", – додав Лубінець.

28 липня російські канали поширили відео знущань з українського військовополоненого. Захисника двоє російських окупантів скалічили: провели кастрацію канцелярським ножем.

Російські загарбники, підозрювані в катуванні українських полонених, будуть ідентифіковані й покарані, заявив Подоляк.

Катування бійця ЗСУ засудили в Конгресі Сполучених Штатів Америки. Також закликали негайно допомогти Україні перемогти "російське зло".

Зараз ви читаєте новину «Україна встановила особу окупанта, який катував українського військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі