понеділок, 14 березня 2022 11:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна отримала програму для розпізнавання облич окупантів

Україна отримала програму для розпізнавання облич окупантів
Фото: t.me/rf200_now

Міноборони України почало використовувати технологію Clearview AI для розпізнавання облич російських окупантів.

Це допоможе боротися з дезінформацією та ідентифікувати загиблих, передає Reuters.

"Україна отримує безкоштовний доступ до потужної пошукової системи Clearview AI для облич, що дозволяє владі потенційно перевіряти людей на контрольно-пропускних пунктах", - каже засновниця та головна виконавча директорка стартапу Хоан Тон-Тоу.

У базі даних її проєкту є понад 10 млрд фотографій та понад 2 млрд зображень із російської соціальної мережі "ВКонтакте".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будем гнати до кордону із неймовірною люттю" - воїни шлють привіт окупантам із Джевеліном у руках

"Ця база даних може допомогти Україні легше ідентифікувати загиблих, ніж намагатися зіставити відбитки пальців, і працює, навіть якщо є пошкодження обличчя", - йдеться у повідомленні.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала програму для розпізнавання облич окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі