вівторок, 01 листопада 2022 15:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна й Чехія підготували понад 50 проектів для посилення ЗСУ – Резніков

Україна й Чехія підготували понад 50 проектів для посилення ЗСУ – Резніков
Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував понад 50 проєктів за участю Чехії для зміцнення української армії. Фото: twitter.com/oleksiireznikov

Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував понад 50 проєктів за участю Чехії для зміцнення української армії.

Ідеться про постачання озброєння та обладнання, а також можливості розширення проєктів у сфері ППО. Про це Резніков написав у Twitter після міжурядових консультацій двох країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перебування українських біженців у ЄС: в уряді Чехії зробили заяву

"Чудова зустріч із чеською колегою Яною Черноховою. На порядку денному: 50+ проєктів для посилення армії України за участі Чехії. Ми обговорили: ситуацію на фронті; постачання озброєння та обладнання; можливості розширення проєктів у сфері ППО", – розповів Резніков.

Чернохова зазначила, що на зустрічі йшлося про подальшу гуманітарну й військову допомогу в боротьбі з російською агресією, а також участь Чеської Республіки у післявоєнній відбудові України.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала приїхав до Києва в понеділок, 31 жовтня. Тоді відбулося спільне засідання українського й чеського урядів.

У рамках цього візиту глава чеського уряду й президент України підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи України.

Цим документом зафіксували підтримку Чехією перспективи набуття Україною членства в НАТО щойно дозволять умови.

Також Чехія продовжить надавати військову, технічну, оборонну й гуманітарну підтримку Україні.

Зараз ви читаєте новину «Україна й Чехія підготували понад 50 проектів для посилення ЗСУ – Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі