понеділок, 03 квітня 2017 14:10

Убивця патрульного отримав довічне ув'язнення

Убивця патрульного отримав довічне ув'язнення
Студент Артем Дериглазов розстріляв із автомата міліціонера. Ще двох поранив. Його засудили до довічного ув'язнення. ФОТО - ТСН

Довічний термін отримав 27-річний Артем Дериглазов із Харкова. Він влітку 2010 року вбив патрульного 33-річного Сергія Євлахова та поранив ще двох міліціонерів. Таке рішення 3 квітня виніс апеляційний суд.

Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова.

"Дериглазова визнано винним у незаконному виготовленні та зберіганні вогнепальної зброї, опорі працівникам міліції, вбивстві та замаху на вбивство працівників міліції", - повідомила Сотнікова.

7 липня 2010 року під час патрулювання території працівники міліції зупинили підозрілого юнака для перевірки документів. Той привернув їхню увагу теплим одягом та рукавичками в липневу спеку, а також великою сумкою. На вимогу міліціонерів пред'явити документи чоловік застосував балончик зі сльозогінним газом та кинувся бігти. Тоді, сховавшись за деревом, розстріляв із автомата одного з патрульних. Він загинув на місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивця поліцейського помер у в'язниці

Вранці наступного дня правоохоронці прийшли перевірити зареєстровану зброю батька. Виявили арсенал саморобної зброї. Дериглазов заховався на горищі та відстрілювався. Поранив двох міліціонерів. Сам теж отримав поранення, після чого його затримали.

У жовтні 2012 року Червонозаводський районний суд м. Харкова засудив до довічного Дериглазова. Проте захист вимагав пом'якшення вироку. І за три роки після нового розгляду справи Дериглазов отримав 15 років позбавлення волі. На що прокуратура подала апеляцію та домоглася довічного терміну для вбивці правоохоронця.

Захист Артема Дериглазова готує касаційну скаргу, бо вважає вирок занадто суворим. Про це повідомив один із адвокатів засудженого Олександр Смородський.

Торік у вересні в Дніпрі екс-торнадівець Олександр Пугачов розстріляв двох поліцейських, коли його зупинили для перевірки документів. Він був у розшуку за скоєння тяжких злочинів. Вбив патрульних, щоб утекти. У загиблої Ольги Макаренко залишилося двоє дітей. В Артема Кутушева – маленька донька. У день вбивства батька їй якраз виповнилося три роки.

Зараз ви читаєте новину «Убивця патрульного отримав довічне ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі