пʼятниця, 26 січня 2024 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ сказали, чому Росія давно не била по Україні "Калібрами"

У ЗСУ сказали, чому Росія давно не била по Україні "Калібрами"
Росія давно не застосовувала ракети "Калібр". Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники вже давно не завдавали по Україні ударів крилатими ракетами "Калібр".

Причиною може бути складність обслуговування агрегатів, з яких випускають такі ракети. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія економить "Калібри" - у ЗСУ розповіли про небезпеку

"Вони дійсно мають складнощі з обслуговуванням тих агрегатів, з яких випускаються "Калібри", і завантаженням самих ракет. Вся ця логістика й інфраструктура зосереджена у Криму, а базуються ракетоносії з метою збереження у Новоросійську. Тому очевидно, що це може бути такою причиною", - сказала Гуменюк.

Однак, за її словами, ракетоносії перебувають на бойовому чергуванні в морській акваторії. "Калібри" готові до застосування. Вирахувати точно, коли це станеться, неможливо.

"Цілком імовірно, що вони можуть таким чином присипати пильність, нібито вони не будуть використовувати "Калібри", не можуть, не здатні. А в цей час завдати підступного удару. Тому я закликаю не втрачати пильності, аналізувати всю готовність ворога і бути готовими їй протидіяти", - додала Гуменюк.

26 січня Росія у Чорному морі тримає чотири ворожі кораблі, серед яких є одразу три носії крилатих ракет "Калібр". Загальний залп становить до 14 ракет.

Окрім того, у Середземному морі було два ворожі кораблі серед яких один носій крилатих ракет "Калібр".

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ сказали, чому Росія давно не била по Україні "Калібрами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі