четвер, 08 червня 2023 09:01

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розповіли, як "рвуть" ворога під Бахмутом

У ЗСУ розповіли, як "рвуть" ворога під Бахмутом
На півночі та півдні від Бахмута тривають запеклі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська продовжують тиснути на окупантів у районі Бахмута.

Нині Збройні сили України заволоділи ініціативою на флангах біля міста й готуються завдати ворогу поразки. Про це 24 Каналу розповів колишній командир полку "Азов" Максим Жорін.

За його словами, бійці 3-ї окремої штурмової бригади ефективно виконують поставлені перед ними завдання. Стратегічно найважливіші бої зараз відбуваються на південному і північному флангах під Бахмутом. Там ЗСУ перейшли до контрнаступальних дій.

"Ми повністю забрали ініціативу у ворога і зараз "рвемо" його на флангах, просуваючись вперед. Ворог більше не може вести наступальні дії. Ми диктуємо російській армії свої умови", – розповів Жорін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 730 російських сімей зможуть отримати білу "Ладу": Генштаб озвучив втрати РФ за добу

Українські сили планують оточити російське угруповання з флангів і створити такі умови, за яких загарбники не зможуть утримувати Бахмут.

"Російська армія жила мріями про постійний наступ і подальшу окупацію Донеччини. Але реальність виявилася іншою", – сказав Жорін.

ЗСУ скористалися тим, що на окремих ділянках ворог погано підготувався до оборони.

"Ми просуваємось вперед, виявляємо їхні позиції, вибиваємо їх звідти, закріплюємося і знову продовжуємо рух. В підсумку, ворог або буде змушений піти з міста, або буде знищений нашими підрозділами", – розповів Жорін.

Він додав, що окупанти поки не кидають своїх позицій і не здаються масово в полон. Однак, там, де ЗСУ концентрують свій удар, ворог зазнає поразки у ближніх боях.

Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 8 червня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розповіли, як "рвуть" ворога під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі