неділя, 18 лютого 2024 11:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ назвали втрати РФ в районі Авдіївки

У ЗСУ назвали втрати РФ в районі Авдіївки
Росія зазнала значних втрат у боях під Авдіївкою. Фото: tsn.ua

Росіяни від початку 2024 року до 16 лютого втратили у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" понад 20,5 тис. своїх військових.

Більшість цих втрат припадає на Авдіївський напрямок. Про це в ефірі проекту Української правди "Підсумки" заявив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

За його словами, втрати росіян на Авдіївському напрямку колосальні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Авдіївкою знищили елітні російські війська - ЦНС

"Ми з колегами порахували, підняли наші архівні записи з початку року. Вони стосуються не тільки Авдіївського напрямку, вони стосуються загальних втрат ворога на всьому операційному просторі оперативно-стратегічного угруповання військ. Це від Авдіївки і аж до того, де починається ОСУВ "Одеса" на Дніпропетровщині. Але левова частка цих цифр припадає саме на Авдіївський напрямок", - сказав Лиховій.

За його словами, загальні втрати ворога з 1 січня до 16 лютого включно становлять 20 607 осіб, 201 танк та 492 бойові бронемашини.

При цьому Лиховій наголосив, що Авдіївка "виконала свою місію зі сточування цього російського резерву".

Усі підрозділи Сил оборони України, які були під загрозою блокування в Авдіївці, вивели на більш вигідні оборонні позиції, повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Військові виконують бойові завдання і стоять на заваді подальшому просуванню ворога.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ назвали втрати РФ в районі Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі