четвер, 02 березня 2023 19:31

Спецтема: Війна Росії проти України

У Залужного спрогнозували тривалість війни

У Залужного спрогнозували тривалість війни
Щоб війна закінчилася, Україна повинна перемогти Росію на полі бою, заявив радник головнокомандувача ЗСУ генерал Віктор Назаров. Фото: Укрінформ

Війна Росії проти України може тривати ще щонайменше один рік.

І щоб вона закінчилася, Україна повинна перемогти РФ на полі бою. Про це в інтерв'ю Der Spiegel сказав головний радник головнокомандувача ЗСУ генерал Віктор Назаров.

"У лютому 2022 року я вже передбачав, що конфлікт триватиме щонайменше рік, а можливо, і більше. Зараз, за моїми оцінками, він триватиме ще щонайменше рік", – припустив він.

За його словами, щоб війна закінчилася, Україна повинна перемогти Росію на полі бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни пробують створити умови для наступу ще на двох напрямках

"Ми знаємо, що, враховуючи розміри Росії та її ядерну зброю, неможливо завдати їй повної поразки в сенсі беззастережної капітуляції. Але поразка на полі бою можлива. Питання полягає у відвоюванні територій на Азовському морі та Кримському півострові", – зазначив Назаров.

Він заявив, що відвоювати території вийде в межах великого контрнаступу.

"Як наш великий наступ у Харкові, де ми розгромили багато сил противника і звільнили велику територію. Або як наступ у Херсоні", – додав Назаров.

Росія не віддасть окупований нею Крим легко.

Однак навряд чи за півострів будуть запеклі бої. Таку думку висловила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини" 27 лютого.

На думку Гуменюк, Україна поверне контроль над своїм півостровом за іншим сценарієм. Яким саме, не уточнила.

Зараз ви читаєте новину «У Залужного спрогнозували тривалість війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі