четвер, 28 квітня 2011 22:17

У США засудили російського льотчика за контрабанду кокаіна

У США засудили російського льотчика за контрабанду кокаіна

Присяжні на суді в Нью-Йорку одноголосно визнали російського льотчика Костянтина Ярошенка винним у злочинній змові з метою контрабанди кокаїну з Латинської Америки в Західну Африку і в США. Росіянин своєї провини не визнав.

Після оголошення вердикту К. Ярошенко, звертаючись до залу і дивлячись на свою дружину Вікторію, кілька разів виразно крикнув "я не винен!".

Суд над 42-річним росіянином і трьома його ймовірними подільниками почався в Нью-Йорку 4 квітня, і вже 26 квітня свою підсумкову промову виголосив державний обвинувач.

Росіянина, нігерійця і двох літніх ганців звинувачували в змові з метою доставки до Ліберії з Південної Америки тонн кокаїну, частина якого мала бути відвезений до Гани, а звідти - в Нью-Йорк.

Присяжні визнали невинними двох громадян Гани Натаніеля Френча і Кудуфіа Мавуко.

Захисники африканців не заперечували, що їх підзахисні погодилися транспортувати наркотики до Ліберії, але не в США, тоді як адвокат К. Ярошенко наполягав на повній невинності свого клієнта.

Російського льотчика К. Ярошенка заарештували в Монровії, столиці Ліберії, в кінці травня, а потім вислали до Нью-Йорк.

Російський МЗС тоді називав дії американської сторони, що не сповістила російських дипломатів про затримання К. Ярошенко, "неправомірними".

Зараз ви читаєте новину «У США засудили російського льотчика за контрабанду кокаіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі