понеділок, 14 березня 2022 18:03

Спецтема: Війна Росії проти України

У російському Бєлгороді у таборі утримують солдатів, які відмовилися воювати проти України

У російському Бєлгороді у таборі утримують солдатів, які відмовилися воювати проти України
У Бєлгороді діє військовий табір, де утримуються військовослужбовці, які відмовилися воювати проти України. Фото: wz.lviv.ua

У російському Бєлгороді діє військовий табір, де утримуються військовослужбовці, які відмовилися воювати проти України.

Про це повідомив офіцер Центру оперативного інформування Міноборони України Леонід Матюхін.

"На території РФ у місті Бєлгород розміщено військовий табір Бєлгородської військової комендатури. У таборі утримуються російські військовослужбовці, які після лікування виписані з шпиталів та чекають відправлення у підрозділ. У зазначеному таборі перебувають військовослужбовці ЗС РФ, що відмовляються від участі у бойових діях. З ними проводяться заходи досудового зізнання", - каже.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни - лайно, палайте в пеклі" - окупанти обстріляли будинок Кондратюка

Матюхін також зазначив, що на території Росії є велика кількість військовослужбовців, які не хочуть воювати проти ЗСУ. Але вони перебувають у інформаційному вакуумі. У них немає телефонів і все, що вони знають, це тільки з розмов їхніх командирів.

Українські військові вилучили документи, що належать російським окупантам. Серед них є дані військовослужбовців РФ федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї. Їх присутність на фронті свідчить про кадрові проблеми в армії окупанта, заявив офіцер Центру оперативного інформування Міноборони України Леонід Матюхін під час брифінгу.

"Сили ЗСУ завдали нищівних ударів по тиловій інфраструктурі противника. Фіксуються непоодинокі випадки використання ворогом цивільної інфраструктури і релігійних об'єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння і військової техніки. Все, чим пишаються окупанти – обстріл місцевого населення", – розповів він.

Зараз ви читаєте новину «У російському Бєлгороді у таборі утримують солдатів, які відмовилися воювати проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі