понеділок, 24 липня 2023 10:36

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах сказали, як Україні допомогли б ракети ATACMS

У Повітряних силах сказали, як Україні допомогли б ракети ATACMS
Ракетами ATACMS Україна могла б знищувати берегові ракетні комплекси РФ. Фото: wikipedia.org

Надання Україні далекобійних ракетних систем ATACMS дозволили б українським захисникам знищувати наземні цілі противника.

Йдеться, зокрема, про російські берегові ракетні комплекси та кораблі, що перебувають у портах. Про це в ефірі національного телемарафону сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постачання Україні далекобійних ракет не є ескалацією – Міноборони Франції

За його словами, комплекс ATACMS здатний знищувати насамперед наземні цілі.

"Тобто, крім того, щоб його мати, треба мати дані розвідки, треба розуміти, де знаходяться ті системи, щоб знищувати їх ефективно", – сказав Ігнат.

Він запевнив, що такі розвідувальні дані Сили оборони України мають. Тому завдяки ATACMS можна було б знищувати берегові ракетні комплекси росіян та кораблі. Це дозволило б убезпечити Україну від ворожих обстрілів.

ATACMS – це твердопаливна балістична ракета класу "земля-земля" виробництва американської компанії Lockheed Martin. Дальність її застосування до 300 км. Пусковими установками ракет ATACMS є реактивні системи залпового вогню M270 MLRS і M142 HIMARS.

Адміністрація президента Джо Байдена все ще не погоджується надавати Україні ракети великої дальності ATACMS. Білий дім не переконали ні тиск з боку американських законодавців, ні прохання уряду в Києві, пише The Washington Post.

Торік українські офіційні особи почали закликати США передати Україні далекобійні ракети ATACMS. Завдяки їм українські військові змогли б завдавати ударів по тилових районах зосередження противника.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах сказали, як Україні допомогли б ракети ATACMS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі