вівторок, 21 березня 2023 15:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО назвали строк, за який вирішиться результат війни

У НАТО назвали строк, за який вирішиться результат війни
Росія "справедливо" передбачає, що основні українські наступи відбуватимуться у Луганській та Запорізькій областях. Фото: Генштаб ЗСУ

Наразі триває підготовка до контрнаступу Збройних сил України, який очікується вже навесні-літом.

Саме тому найближчі шість місяців стануть вирішальними у війні. Таку думку в інтерв'ю Bild висловив високопосадовець НАТО, який говорив на умовах анонімності.

"Ми готуємось до наступу навесні чи влітку. Найближчі шість місяців стануть ключовим періодом у війні не лише для України, а й для союзників", – заявив він.

Чиновник не сумнівається в тому, що зброя, яка зараз поставляється Заходом, буде використана вже в травні, щоб витіснити російську армію з півдня та сходу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий остудив "гарячі голови" українців перед контрнаступом ЗСУ

Він також дав інформацію про можливі місця українського контрнаступу, але додав, що мав бути дуже обережним із міркувань безпеки.

За його словами, Росія "справедливо" передбачає, що основні українські наступи відбуватимуться у Луганській та Запорізькій областях.

Посадовець НАТО зазначив, що подальші наступи України він не може коментувати.

"Їх слід розуміти або як відволікання російських сил або як реальну ціль зусиль зі звільнення українських територій", – пояснив він.

Він наголосив, що мета наступу на південному сході країни – це "прорвати сухопутний міст до Криму".

Міністерство оборони не розголошує плани Збройних сил України щодо проведення контрнаступу для деокупації територій.

Робиться все для звільнення територій від російських окупантів. Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

Вона додала, що звільнення від окупантів Київської області, півночі України, як і деокупація Харківської області продемонстрували високу майстерність планування операцій та їх виконання українськими військовими.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО назвали строк, за який вирішиться результат війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі