вівторок, 04 жовтня 2022 23:59

У МВС назвали кількість деокупованих населених пунктів на Херсонщині

У МВС назвали кількість деокупованих населених пунктів на Херсонщині
Понад 50 населених пунктів вже вільні від росіян. Фото: facebook.com/okPivden

На цей час в результаті контрнаступу в Херсонській області Збройні Сили України звільнили від російської окупації понад 50 населених пунктів.

Звільнено понад три тисячі громадян України, ведуться відновлювальні та фільтраційні заходи, заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

"Зараз в Херсонській області деокуповано понад 50 населених пунктів, звільнені орієнтовно 3 тисячі громадян від російської навали"- розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: українська армія швидко рухається на півдні

На звільненій області працює мережа пересувних мобільних блокпостів, ведеться фільтрація і пошук колаборантів. Слідчі Національної поліції України задокументували не менше 105 воєнних злочинів російських окупантів.

4 жовтня українські військові підняли синьо-жовтий прапор над двома селами на Херсонщині.

На поточний момент ЗСУ ведуть активні бої та закріплюються на вже звільнених територіях. У Міністерстві оборони США, коментуючи український контрнаступ, зазначили, що українській армії вдається досягати стратегічних завдань на трьох напрямках.

Сумарно російських окупантів вже звільнили 1534 населених пункти, тимчасово окупованих вторженцями.

Зараз ви читаєте новину «У МВС назвали кількість деокупованих населених пунктів на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі