пʼятниця, 21 вересня 2012 13:07

У Львові родина задихається від отруйних випарів через ремонт, який роблять сусіди

У Львові родина задихається від отруйних випарів через ремонт, який роблять сусіди
Люди потрапили до лікарні через отруєння. Фото: ТСН

Мешканці львівської багатоповерхівки труяться через сусідів, які затіяли ремонт. Що саме відбувається за стінкою, люди не знають, однак вже кілька днів потерпають від отруйного смороду. Троє мешканців, серед яких дворічна дитина, навіть потрапили до лікарні з отруєнням.

Постраждала Анна Петровська розповідає: "Я знепритомніла прямо в квартирі". Анна, її чоловік і дворічний син уже третю добу у лікарні. В родини - гостре отруєння невідомою речовиною. За словами жінки, першим на отруйний сморід зреагував маленький Андрійко, повідомляє ТСН.

"Він почав дико кричати, хапатися за голову, перед тим він блював. У чоловіка виявили запалення очей серйозне, йому зараз колять уколи в очі", - розповідає жінка.

Джерело їдкого смороду було у квартирі на третьому поверсі. Сусіди кажуть, що запах просочувався і через вентиляційні труби, і через відчинені вікна. Стверджують, що час від часу смердить і досі.

Мешканка будинку Юліана Нестерко ділиться: "Цей запах якийсь токсичний - то головні болі були, то запаморочення, то нудота, то не можливо було дихати. В нас в хаті є таргани, і мені здається, що вони травлять тарганів".

За словами мешканців, два дні в оселі, де триває ремонт, ніхто не з'являвся. Працівники ЖЕКу відмовлялись відчиняти помешкання. Лише через 2 дні, коли люди написали колективну скаргу, правоохоронці і санстанція через відчинений балкон потрапили у смердючу квартиру.

Леся Родик, завідувач відділення комунальної гігєни Личаківської СЕС розповіла, що насправді сталося: "Люди провели фарбування емаллю, квартира була наглухо закрила. Відбулось накопичення випарів фарб. Ми припускаємо, що воно пішло по вентиляційному каналу, оскільки квартира розташовувалась поверхом вище і викликало таке отруєння в сусідів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині селяни хочуть перекрити трасу Київ-Одеса через екологічне лихо

У санстанції кажуть, що емалева фарба - черкаського виробництва. Складові на етикетці не зазначені. Справою вже зацікавилась прокуратура.

Назар Степанчак, прокурор Личаківського району Львова, розповідає: "Нами здобуті документи, які підтверджують походження цих будівельних матеріалів. Буде проводитись перевірка, як вони потрапили на ринок, як вони зберігались і чи є відповідні сертифікати".

Перевірка чекає і на працівників ЖЕКу. Зокрема, чи слідкували вони за станом вентиляційних шахт.

Зараз ви читаєте новину «У Львові родина задихається від отруйних випарів через ремонт, який роблять сусіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі