четвер, 09 лютого 2012 11:13

У Криму з заметів врятували тисячу вісімсот людей
10

Фото: Фото: Кримський регіональний медіа центр Міноборони України

Через сильні снігопади та ураган МНСники в Криму не встигають розчищати дороги від снігу. 7 лютого на допомогу їм підключилися військові.

Наразі на трьох дорогах державного значення в Криму є снігові замети з полів. Зараз військові, МНСники та снігоочисна техніка працює на найбільш складних ділянках траси "Херсон – Керч", доріг на Армянськ, Красноперекопськ, Воїнки та Червоноармійське.

210 автомашин вдалося витягнути з снігових заметів на трасі "Сімферополь-Армянськ". Рух на дорогах поблизу Нижньогірська в напрямках населених пунктів Ізобільне, Пшенична, Джанкой, Зорькіно взагалі зупинено.

"Всього за сьогодні-учора з сніжних заметів вдалося витягнути 637 автомобілів, в котрих знаходилося 1857 осіб, – розповів керівник прес-центру ГУ МНС в Криму Володимир Іванов. – Загалом ситуація важка, світла немає в понад сотні населених пунктів. Машини ремонтників не можуть дістатися до місць ушкоджень ліній електропередач. Тому мусимо залучати військову техніку".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Рятувати людей з кримських заметів виїхали БТРи

На автошляху "Сімферополь-Перекопськ" з МНСниками та міліціонерами працюють військові з Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Військова техніка виїхала на дороги учора, близько опівночі. Спочатку - два бронетранспортери БТР-80 і два автомобіля "КрАЗ-2362". Практично всю ніч флотські "КрАЗи" пробивали дорогу, накатували колію, разом із бронетранспортерами буксирували автомобілі.

О 5-й ранку до Сімферополя з військової частини, що базується в селищі Перевальне прибули 4 заправники пального на базі автомобіля "Урал". Сьогодні вранці два з них, наповнені бензином і дизельним пальним, вирушили до місця пробки. Доставили пальне власникам автомобілів, які всю ніч, відмовляючись залишати свої автівки, обігрівалися працюючими двигунами.

Таку інформацію надали в оперативній групі командного центру Кримського флоту на чолі із заступником начальника штабу українських ВМС полковником Сергієм Островершенком.

"Підвозимо і пальне, тим хто застряг у дорозі, і гарячий чай у термосах. Захопили великий армійський казан з кашею, – розповів один з військовослужбовців з Севастополя. – Учора уночі забирали з автівок тих, хто не міг ночувати в машині на морозі – це хворі, жінки та діти. Негода згуртувала усіх – і водіїв, і міліціонерів, і військових".

Зараз ви читаєте новину «У Криму з заметів врятували тисячу вісімсот людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі