понеділок, 07 листопада 2022 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У деяких регіонах України сьогодні знову не буде світла ‒ перелік

У деяких регіонах України сьогодні знову не буде світла ‒ перелік
В Україні почали діяти графіки планових відключень електроенергії в кількох регіонах. Фото: gettyimages.com

В Україні сьогодні, 7 листопада, почали діяти графіки планових відключень електроенергії в кількох регіонах.

Йдеться про Київ, а також Київську, Чернігівську, Черкаську, Житомирську, Сумську, Харківську та Полтавську області. Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Енергомережа країни досі не може відновити повноцінну роботу після терористичних атак Росії. Тому в частині регіонів доводиться запроваджувати відключення, щоб уникнути перевантаження високовольтної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без світла понад 4,5 млн споживачів. Зеленський сказав, де найскладніше

"Області, які потерпатимуть від відключень ніхто не обирав – це наслідок руйнувань енергетичної інфраструктури після атак російських ракет та дронів", ‒ наголошують в Укренерго.

Окрім того, будуть діяти й екстрені аварійні відключення в окремих областях. Їх запроваджуватимуть обленерго у випадку, якщо дефіцит буде більшим, ніж закладено в графіки.

"У випадку запровадження аварійних відключень електроенергія може зникати раніше від плану, а обмеження споживання триватиме довше. Енергетики роблять все можливе, щоб зменшити кількість і тривалість відключень. Ми ремонтуємо мережі без зупинок та вихідних. Сподіваємося на ваше розуміння і допомогу", ‒ йдеться у повідомленні.

У Києві не виключають повного відключення електромережі, тобто блекауту. Призвести до цього можуть нові російські обстріли. У такому випадку відновлення електропостачання може зайняти як годину, так і більше. Про це в ефірі національного телемарафону розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Жителів і гостей Києва закликають не користуватися ліфтами в періоди стабілізаційних вимкнень електроенергії в будинках. З графіками таких вимкнень можна ознайомитися на сайті ДТЕК.

Зараз ви читаєте новину «У деяких регіонах України сьогодні знову не буде світла ‒ перелік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі