пʼятниця, 26 серпня 2022 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

У британській розвідці відреагували на заяви Шойгу про "навмисне" сповільнення наступу

У британській розвідці відреагували на заяви Шойгу про "навмисне" сповільнення наступу
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу Шойгу стверджував, що так звана "спецоперація" в Україні "йде за планом". Фото: eastnews.ua

Наступ Російської Федерації зупинився через погану військову ефективність окупантів і запеклий український опір.

Тому заяви міністра оборони країни-агресорки Сергія Шойгу про нібито "навмисне" сповільнення наступу в Україні – дезінформація. Про це повідомило міноборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки в Twitter 26 серпня.

"Під командуванням Шойгу, війська, які діють в Україні, неодноразово зривали планові оперативні терміни. Цілком ймовірно, що Шойгу та президент Путін звільнили щонайменше шістьох генералів за недостатню швидкість просування", – зазначила пресслужба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Король "жестів доброї волі" – в українському Міноборони потролили Шойгу

24 серпня, коли виступав Шойгу, російська балістична ракета "Іскандер" влучила в потяг у місті Чаплине, вбивши щонайменше двох дітей.

"Це підкреслює готовність Росії завдати побічної шкоди, коли вона вважає, що ракетні або артилерійські удари мають військову перевагу", – резюмували британські розвідники.

Шойгу стверджує, що так звана "спецоперація" в Україні "йде за планом". Військове керівництво Росії нібито спеціально сповільнило наступ російських загарбників. Про це Шойгу заявив на нараді міністрів оборони країн-учасниць Шанхайської організації співробітництва.

Зараз ви читаєте новину «У британській розвідці відреагували на заяви Шойгу про "навмисне" сповільнення наступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі