вівторок, 07 березня 2023 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

У боях за Бахмут Росія втратила елітні підрозділи ‒ ISW

У боях за Бахмут Росія втратила елітні підрозділи ‒ ISW
Біля Бахмута тривають запеклі бої. Фото: dw.com

У боях за Бахмут знищено найкращі підрозділи ПВК "Вагнера". Таким чином армія РФ фактично втратила найефективніші штурмові групи.

Підрозділи "Вагнера" виснажили тривалі бої за невеликі населені пункти на північ і на південь від Бахмута, зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Перед фінальною частиною боїв за Бахмут ключову роль знову можуть віддати штурмовим підрозділам ПВК "Вагнера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни пішли в наступ на п'яти напрямках, ЗСУ відбивають атаки – Генштаб

"Можливість завдати шкоди елітним бойовикам "Вагнера", а також іншим елітним підрозділам, якщо вони будуть задіяні, в умовах оборонної міської війни, сприятиме українським військам", ‒ йдеться у повідомленні.

Аналітики вважають, що керівник ПВК Євген Пригожин, ймовірно, побоюється, що його сили марно витрачають саме в такий спосіб. Раніше Пригожин стверджував, що якщо його бойовики не отримають необхідних боєприпасів та підкріплень, то всі зусилля щодо штурму Бахмута можуть бути марними", ‒ йдеться у повідомленні.

Оборона Бахмута триватиме. Українські війська не відходитимуть з міста. Ситуацію на Бахмутському напрямку детально розглядали на засіданні Ставки. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні.

На кожного загиблого під час оборони Бахмута українського військового російські загарбники втратили щонайменше п'ятьох осіб. Ця інформація заснована на даних розвідки НАТО, повідомили західні ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «У боях за Бахмут Росія втратила елітні підрозділи ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі