четвер, 07 квітня 2022 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Бородянці з-під завалів двох будинків дістали 26 тіл
9

Фото: t.me/kyivoda

Після звільнення Київщини від окупантів рятувальники досі розбирають руїни Бородянки. Її найбільше зруйнували рашисти. Тільки з-під завалів двох розбомблених багатоквартирних будинків дістали 26 тіл.

Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.

За її словами, місто обстрілювали некерованими 250-кілограмовими фугасними авіабомбами, "Ураганами" і "Смерчами". Кількість жертв важко передбачити.

"Докази воєнних злочинів РФ тут на кожному кроці: під аптекою зоборонена касетна бомба, обабіч дороги - спалена транспортна заряджаюча машина "Смерчу", а під нею ракета, яка летить до 90 кілометрів і несе смерті і руїни", - заявила генпрокурорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бородянка - це гірше за Бучу - журналіст показав фото

Венедіктова наголосила, що російські окупанти цілеспрямовано знищували мирне населення, намагаючись завдати якомога більше жертв.

"Авіаудари по житловій інфраструктурі ворог підступно наносив ввечері, коли вдома було максимум людей. Ціллю було виключно цивільне населення - тут немає жодного військового об'єкту", - сказала вона.

Рашисти катували, гвалтували та знущалися над людьми. Могли вбити навіть за одяг.

"Маємо тут в Бородянці вже підтверджений факт сексуального насилля. В Мотижині звір убив жінку тільки за те, що вона була в чорному. Батька вбитої 7 днів тримали в сараї із зав'язаними очима.", - розповіла Венедіктова.

Наразі прокурори, поліцейські, співробітники СБУ, експерти з 5 областей збирають докази воєнних злочинів Росії для національних і міжнародних судів. До Бородянки прибув відомий експерт з міжнародного кримінального права Вейн Джордаш.

"Весь світ прагне миру і справедливості. І Росія відповість за кожен свій смертоносний крок", - підсумувала Венедіктова.

Другу добу поспіль столичні рятувальники розбирають завали у Бородянці на Київщині. Селище міського типу воїни ЗСУ звільнили від російських окупантів 1 квітня.

Наразі майже 200 мешканців міста вважаються зниклими безвісти.

Зараз ви читаєте новину «У Бородянці з-під завалів двох будинків дістали 26 тіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі