понеділок, 15 жовтня 2012 12:33

Турки примусово посадили вірменський лайнер

Турки примусово посадили вірменський лайнер
Літак приземлився в аеропорту міста Ерзурум. Фото: lenta.ru

Турецька влада 15 жовтня примусила до посадки вірменський транспортний літак, що пролітав над східною Туреччиною, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на місцеве телебачення.

Свої дії Анкара пояснила необхідністю перевірити вантаж вірменського лайнера. Літак приземлився в аеропорту міста Ерзурум, розташованого неподалік від кордону з Вірменією.

За останніми даними, лайнер прямував з Єревана до сирійського міста Алеппо. Згідно з документами, на борту лайнера перебуває вантаж гуманітарної допомоги. Турецька влада пообіцяла, що якщо в літаку не знайдуть нічого протизаконного, він зможе продовжити свій курс.

10 жовтня турецька влада примусила до посадки сирійський літак, який прямував з Москви до Дамаску. В ході обшуку на його борту були виявлені деталі РЛС подвійного призначення. Туреччина оголосила вантаж незаконним і вилучила його. Росія і Сирія заявили, що перевезення таких деталей пасажирськими літаками цілком легальна і зажадали повернути вилучене обладнання.

Після інциденту з сирійським літаком Туреччина закрила своє небо для сирійської авіації, а також заборонила своїм перевізникам літати над Сирією.

Зараз ви читаєте новину «Турки примусово посадили вірменський лайнер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі