понеділок, 07 лютого 2022 17:13

Тримався як професіонал: поранений розповів про Рябчука та про "дідівщину"

Тримався як професіонал: поранений розповів про Рябчука та про "дідівщину"
У Дніпрі солдат Артем Рябчук вбив п'ятьох товаришів по службі. Стільки ж - поранив. Фото: t.me/UA_National_Police

Пораненний під час стрілянини на Південмаші в Дніпрі Ігор Семенченко зі стрільцем Артемієм Рябчуком перетинався кілька разів у караулі.

Говорить, що Рябчука він не зачіпав. Розмови про булінг чи "дідівщину" - нісенітниці, передає ТСН.

"Він убив Левковського, Черника - вони були чудовими хлопцями, з якими ми спілкувалися. Жодного булінгу, чи "дідівщини", про які говорять, не було, це все - нісенітниці. Я не знаю, чому він так зробив, але в усьому винен тільки він. Я вважаю, що він має сидіти довічно. На відео видно - він сидів у тривожній групі. У них магазини з собою. Він підійшов до "пірамідки" і відкрив вогонь", - розповів Семенченко.

Йому здається, це - була диверсія. Рябчук достатньо професійно та холоднокровно поводився зі зброєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жодних конфліктів: поранені дніпровським стрільцем уперше розповіли про пережите

"Людина, яка прослужила два місяці, так поводитися не може. Він вираховував час", - говорить Ігор Семенченко.

Якби Рябчук не втік - він би всіх перестріляв, вважає Семенченко.

"Коли його затримали, він сказав, що "один примудрився втекти". Він розумів, якщо він вийде з караула, він назад не зайде. Бо треба, щоб хтось відкрив зсередини. Якби той хлопець не втік, він би нас всіх постріляв. Чому відкрилися двері? Тому що хлопець зі старшого призову Женя прийшов з нічної перевірки постів. Він був у "сушилці" поруч. І коли він почув що Рябчук стріляє, він відкрив двері і йому вдалося вибігти. Я думаю завдяки йому ми залишилися живими", - говорить поранений.

Із багатьма, кого Рябчук застрелив, стрілець не був знайомий. Тож булити вони його не могли.

"Якби він був загнаний і з нього знущалися б, мені здається, він би стріляв у тих, хто це робив. А він стріляв по всіх, кого бачив. Отой керівник, якого він застрелив, він взагалі був зі штабу - вони заступають раз на кілька місяців. Той чоловік йому точно нічого поганого не зробив. Чому він так вчинив, треба питати у нього, за що і чого", - говорить Ігор.

27 січня близько 3:40 на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі строковик 20-річний Артем Рябчук розстріляв з автомата дев'ятьох товаришів по службі та цивільну жінку. П'ятеро загинули, інші - у лікарнях. Після скоєного Рябчук утік, прихопивши з собою зброю та набої.

Підозрюваного затримали за кілька годин під Дніпром. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою. 3 лютого Рябчук відмовився від усіх свідчень, мовляв давав їх під психологічним тиском. Також відмовився від послуг наданого державою адвоката.

Зараз ви читаєте новину «Тримався як професіонал: поранений розповів про Рябчука та про "дідівщину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі