четвер, 28 квітня 2022 08:02

Спецтема: Війна Росії проти України

The New York Times показав наслідки затоплення села Демидів
8

Фото: The New York Times

По всьому Демидову жителі борються з наслідками сильної повені, яка за звичайних обставин стала б ще одним нещастям для людей, які постраждали. Цього разу все було зовсім навпаки, пише The New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи упродовж доби гатили по Лисичанську: показали фото наслідків

Фактично це була тактична перемога у війні проти Росії. Українці навмисно затопили село разом з величезними полями навколо нього, створивши болото, яке зірвало російський танковий наступ на Київ і дало армії дорогоцінний час для підготовки оборони.

Демидівчани заплатили ціну річками паводкової води, яка поглинула багато їхніх домівок. Вони збирають з підлоги мокрий лінолеум, а з підвалів — картоплю та банки з соліннями. Вони розвішують залиті водою килими, щоб сушилися на сонці.

"Всі розуміють і ніхто про це ні на мить не шкодує. Ми врятували Київ", – каже мешканка Антоніна Костученко.

Село Демидів у Київській області може затопити через стрімкий підйом рівня води на поймі річки Ірпінь.Станом на 19 березня рівень води сягнув максимально допустимого рівня.

Повінь, яка заблокувала північний край Києва на західному березі річки Дніпро, відіграла вирішальну роль у березневих боях, оскільки українські війська відбили спроби російських оточити Київ і зрештою змусили росіян відступити. Води створювали ефективний бар'єр для танків і спрямовували штурмовий загін у засідки та тісні міські умови в низці околиць — Гостомеля, Бучі та Ірпеня.

Фактично, зруйнована дамба в Демидові врятувала Київ від навали окупантів.

Зараз ви читаєте новину «The New York Times показав наслідки затоплення села Демидів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі