середа, 17 квітня 2013 18:08

Тернопільскі рятувальники допомогли собаці, який плавав озером на крижині

Сьогодні у Тернополі рятувальники виконували незвичну операцію – рятували приблудну собаку посеред ставу. Щоб добратися до тварини, довелося використовувати спецтехніку – катер на повітряній подушці "Марс-700".

Як розповів начальник прес-служби ДСНС Ігор Невінський, такий випадок стався уперше.

"Нам зателефонував хтось із перехожих – собаку на озері було добре видно зі сторони Кутківців. Як вона там опинилася, ніхто не знає. Раніше нам доводилося рятували пса, що упав у колодязь. А на ставку – уперше. Причому ця собака була не близько від берега, а аж посередині водойми", - сказав Ігор Михайлович.

На місце події одразу виїхав черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини.

За словами Невінського, лід тепер швидко тане і тому дуже небезпечний.

"Не дійти туди пішки, ні добратися на звичайному човні було неможливо. Тому був використаний спецзасіб – катер на повітряній подушці "Марс-700", - пояснив він..

Рятувальники спустили на лід драбинку і кликали собаку. Проте тварина боялася і відступала. Почала плисти до іншої крижини.

"Собаку вдалося зловити з допомогою сачка. Її забрали на борт і доправили до берега. Ми хотіли здати її у ветеринарну клініку, але дворняга втік", - зазначив Ігор Невінський.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільскі рятувальники допомогли собаці, який плавав озером на крижині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі