понеділок, 20 лютого 2012 21:44

У київській ветклініці собаку зі скальпованою раною голови лікують безкоштовно

Два тижні у київській ветклініці лікують пса Сержанта, якого знайшли у промзоні зоозахисники зі скальпованою раною голови. Пес мав опіки 4 ступеня.

Лікар 37-річна Інна Макаріна припускає, що йому могли вилити на голову гаряче масло.

"Десь він там ходив, бродяжив, просив їжу. Облили або окропом або гарячим маслом. Весь череп був голий — без шкіри. Кілька днів тому робили йому пластичну операцію. Через рану на всю голову у нього атрофувалися м'язи-тримачі на лобі. І вся шкіра сповзла на очі. Очі були так глибоко сховані, що поки не зробили операцію і не підняли шкіру, не знали, чи він бачить. Після того, як він став бачити, у нього весь світ знову в рожевому кольорі", - розповідає вона.

Сержант — високий активний сірий пес. Голова обмотана бинтами. Тягнеться до рук лікаря носом і лащиться.

"Після того, що з ним зробили, не здичавів і далі тягнеться до людей. Собаки з вулиці дуже обережні. А цьому всі друзі", - зауважує Інна Миколаївна, гладить пса по забинтованій голові.

Пес подає жінці лапу. На ній і на мордочці — шрами.

"Деякі краплі окропу йому потрапили на носа і на лапи — зараз на цих місцях є шрами. Перша операція була й пластична - відновили праве вушко і м'язи чола. Якщо хочете, можу розмотати. Йому вже не боляче, бо заживає", - каже лікар.

Розкручує бинти. У Сержанта півголови без шкіри.

"Будемо відновлювати другу вушну раковину, і робитимемо пластику і пересадку шкіри. Хочу взяти його шкіру з холки, бо тут довга шерсть. Має звичку постійно тикатись головою в сніг, коли гуляє. Мабуть, він так себе і врятував, коли отримав опік. Хату він стерегти, мабуть, не буде, бо до всіх дуже добрий. Він добрий друг. Буде він красивий, тільки б знайти хорошого господаря для нього", - додала Макаріна.

Операції Сержанту в клініці роблять безкоштовно, собівартість кожної десь 2,5 тисячі гривень. Небайдужі люди відгукнулися на біду собаки і оплачують утримання пса в клініці— 50 гривень на добу. Лікарі кажуть, що пес молодий — йому 5-6 років.

Зараз ви читаєте новину «У київській ветклініці собаку зі скальпованою раною голови лікують безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі