вівторок, 14 лютого 2012 20:10

На Прикарпатті собака врятував свою хазяйку від смерті

На Прикарпатті собака врятував свою хазяйку від смерті

У селі Стара Гута на Івано-Франківщині собака на прізвисько Тарзан врятував від смерті свою 20-річну хазяйку.

Дівчина, поки батьків не було вдома, вирішила прогулятися до засніженого лісу. Взяла зі собою Тарзана. Та, вочевидь, заблукала.

Коли повернулися батьки, уже стемніло. Вони помітили відсутність доньки й відчули недобре. Мати кинулася до сільради.

Сільський голова  підняв на ноги усіх: правоохоронців, депутатів, сільську громаду — спорядили на пошуки коні, сани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яний батько вигнав з дому 4-річну дитину на мороз

Упродовж кількох годин у 25-и градусний мороз понад 30 добровільних рятівників прочісували нічний ліс, шукаючи сліди заблукалих.

"У відпочинковому комплексі, що розташований у Гуті, надали для рятувальних робіт два квадроцикли. Люди розбилися на кілька груп і, наскільки це можна в умовах темряви та сильного морозу, прочісували лісовий масив. Було вже за північ, коли на єгерів вибіг собака. Він розвернувся перед ними й побіг убік, ніби показуючи рятувальникам дорогу. Через кількасот метрів чоловіки натрапили на дівчину, яка сиділа на снігу", - розповів Gazeta.ua сільський війт Володимир Георгей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатське місто Чоп через морози другу добу сидить без води

Дівчина уже була в тому стані переохолодження, що почала скидати одяг: шубку згорнула і поклала під смереку, зняла шкарпетки. Але Тарзан лизав ноги, не даючи замерзнути своїй господині.

Єгері закутали дівчину, що вже марила, в кожух, віднесли до автомобіля. В селі на неї чекала бригада „швидкої допомоги".

Медики оглянули врятовану й не виявили жодних ознак обмороження.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті собака врятував свою хазяйку від смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі