понеділок, 05 березня 2012 15:56

У Донецьку захисники тварин виступили проти "ЄВРО на крові"
21

Фото: Фото Тетяни Заровної

У понеділок 5 березня 2012 більше 50 захисників тварин з різних міст Донецької області провели акцію протесту під назвою "Донбас проти зоосадизму". Стоячи на вітрі і морозі, люди протягом кількох годин скандували: "Ми проти ЄВРО на крові!", "Ми не хочемо бачити смерть!", "Кров - не вода, з рук не змиєш!", "Губернатор, зупини зоофашизм!". Жоден представник влади, за винятком рядового чиновника з відділу зі зв'язків з громадськістю, не звернув уваги на пікет. Один з працівників облдержадміністрації, сміючись, порекомендував учасникам акції звернутися до ветеринарної служби.

"Необхідність протестних заходів викликана нарощуванням інквізиторських методів винищення бездомних тварин. Влада в Донецьку вирішила зачистити міста від вуличних тварин до початку ЄВРО 2012. Тварин вони розглядають як живе сміття! Особливо жорстокі тортури над вуличними собаками відбуваються в маленьких містах. В арсеналі комунальної влади Слов'янська, Краматорська, Макіївки, Червоного Лиману - отруєні харчові приманки, бойові патрони застосовують в Макіївці і Авдіївці, дитилін - в Докучаєвську і Єнакієво, гострими металевими багнетами варварськи забивають знерухомлених собак в місті Горлівка. А в Маріуполі працює пересувний крематорій - пічка на колесах, куди кидають ще живих, знерухомлених транквілізаторами собак. Ми зверталися до губернатора восени, але він не тільки не зійшов до особистого прийому, але і не доручив нас вислухати нікому зі своїх фахівців. Не звернули на нас уваги і сьогодні, хоча ми платники податків, ми утримуємо цих чиновників, які ігнорують і нас, і цю страшну проблему", - розповіла учасниця акції Алла Абрамова зі Слов'янська.

"Стерилізація вуличних тварин комунальникам не вигідна, вони не зацікавлені у зменшенні чисельності вуличних тварин, тому що заробляють на цій проблемі, відмивають гроші. Минулої весни вулиці Докучаєвська були зачищені від вуличних тварин за кілька днів - їх відстрілюють, вбивають отрутою. І ми впевнені, що і цієї весни буде те саме", - вважає Валерія Паршина з Докучаєвська.

"Щодня я стаю свідком того як на Червоногвардійському ринку в Макіївці собаки вмирають у страшних конвульсіях, сама особисто врятувала і прилаштувала 20 бездомних тварин", - розповіла Ольга Шевченко, яка прийшла на акцію протесту зі своєю родиною.

"У нас у дворі комунальники знищили всіх собак, які жили у дворі і були загальними улюбленцями, ось цю я виходила, стерилізувала, а її повторно намагалися отруїти", - розповіла Оксана Галан з Макіївки, яка прийшла на акцію з собакою інвалідом.

"Ні покарання для зоосадистів, не працюють навіть ті жалюгідні закони, які прийняті. Мій сусід при свідках вистрілив в кішку, я її врятував, живе в мене з кулею у хребті, вимагаю покарати садиста, "немає складу злочину" - відповідають мені в міліції", - розповів учасник пікету з Донецька Володимир Каменір.

Учасники мітингу вимагали, щоб губернатор Донецької області заборонив немедикаментозні засоби умертвіння безпритульних тварин і забезпечив реагування на численні сигнали про порушення Закону України про захист тварин від жорстокого поводження. У зверненні, яке пікетники передали в канцелярію ОДА, є і пункт, звернений до уряду - вимога ратифікувати Європейську конвенцію про захист тварин.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку захисники тварин виступили проти "ЄВРО на крові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі