неділя, 05 лютого 2023 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Танки, артилерія, РСЗВ: Росія накрила вогнем низку регіонів України

Танки, артилерія, РСЗВ: Росія накрила вогнем низку регіонів України
Артилерія російських загарбників. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Загроза завдання ударів Росією по цивільних об'єктах на всій території України залишається високою.

4 лютого противник здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню, зокрема і по цивільній інфраструктурі Херсона. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 5 лютого.

"Ворог продовжує вести оборону раніше захоплених рубежів на інших напрямках, обстрілює позиції наших підрозділів та населені пункти, що межують з лінією зіткнення. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено", – йдеться у зведенні.

Докладніше про російські обстріли минулої доби, за даними Генштабу

Обстрілів зазнали райони населених пунктів Сеньківка Чернігівської області. Бояро-Лежачі – Сумської та Олександрівка, Глибоке, Красне, Зелене, Нескучне, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Чугунівка та Великий Бурлук на Харківщині.

На Куп'янському напрямку ворог обстріляв з танків та артилерії райони населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Гряниківка, Синьківка, Куп'янськ, Піщане, Кислівка та Крохмальне Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка – Луганської.

На Лиманському напрямку вогневого впливу зазнали Терни Донецької області та Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка і Діброва на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з моря: скільки ракет націлила РФ на Україну

На Бахмутському напрямку від вогню російських окупантів постраждали Спірне, Берестове, Веселе, Білогорівка, Роздолівка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Біла Гора, Озарянівка, Дружба, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під артилерійські обстріли вже вкотре потрапили Авдіївка, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда і Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку обстріляні Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Нескучне, Времівка та Велика Новосілка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках впливу всього спектру ворожої артилерії зазнали райони населених пунктів Новопіль Донецької області. Гуляйполе, Єгорівка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів і Щербаки Запорізької області та Антонівка і Херсон.

У Росії на озброєнні залишилося приблизно 550 високоточних ракет. Це 20% від довоєнних запасів і того, що виготовили від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Відтак ворог має ракет на два-три масовані удари по Україні, повідомив у січні заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький.

Росія у перервах між масованими ракетними атаками почала обстрілювати Україну точково. Таким чином країна-терористка заповнює паузи між масштабними ударами, повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Танки, артилерія, РСЗВ: Росія накрила вогнем низку регіонів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі