понеділок, 23 січня 2023 16:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У розвідці розповіли, скільки ракет залишилось у Росії

У розвідці розповіли, скільки ракет залишилось у Росії
У Росії залишилось ракет на два-три масованих удари. Фото: eastnews.ua

У Росії на озброєнні залишилося приблизно 550 високоточних ракет.

Це 20% від довоєнних запасів і того, що виготовили з початку повномасштабного вторгнення в Україну. В інтерв'ю Defli про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький.

"У них є "Іскандери", є Х-101, Х-555. За нашими підрахунками, в Росії залишилося трохи більш як 20 відсотків від довоєнних запасів і те, що було вироблено під час війни. Це приблизно 550 одиниць", – сказав він.

Ракет вистачить на два-три масованих удари із застосуванням понад 80 ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишається на всій території: Генштаб попередив українців про загрозу

"Минулий удар склав менше ніж 30 високоточних ракет. Це означає, що вони мають дефіцит і не встигають поповнювати арсенал", – зазначив Скибицький.

Росія для поповнення дефіциту використовує дрони-камікадзе іранського та власного виробництва. Також переробляють ракети С-300 та С-400 для ударів по землі.

"І останні події у Дніпрі показали, що Росія обстрілює цивільну інфраструктуру старими радянськими ракетами, у такому випадку це була ракета Х-22 з рідинним ракетним двигуном. Це ракети 1970-1080 років, вони давно застаріли, експлуатація такого озброєння становить загрозу", – додав представник.

На ранок 22 січня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувало 11 ворожих кораблів. Серед них є чотири носії крилатих ракет. Загальний їхній залп складає близько 32 "Калібрів", повідомило командування Військово-морських сил ЗСУ.

Окрім того, в Середземному морі є 10 російських кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет "Калібр" загальним залпом – 72 ракети. А в Азовському морі ворог продовжує контролювати комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі.

Зараз ви читаєте новину «У розвідці розповіли, скільки ракет залишилось у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі