неділя, 22 січня 2023 10:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія націлила на Україну "Калібри": у ВМС назвали кількість

У Чорному морі на бойовому чергуванні 22 січня перебуває 11 ворожих кораблів.

Серед них є чотири носії крилатих ракет. Загальний їхній залп складає близько 32 "Калібрів". Про це повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

Окрім того, в Середземному морі є 10 російських кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет "Калібр" загальним залпом – 72 ракети. А в Азовському морі ворог продовжує контролювати комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі.

Автор: nta.ua
  На бойовому чергуванні у Чорному морі 22 січня перебуває 11 ворожих кораблів
На бойовому чергуванні у Чорному морі 22 січня перебуває 11 ворожих кораблів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віцеадмірал назвав цілі для Військово-морських сил України

"За добу в інтересах РФ Керч-Єнікальською протокою до Азовського моря пройшло 34 судна, з них шість рухалось з протоки Босфор. До Чорного моря пройшло 26 суден, з них дев'ять продовжили рух у напрямку протоки Босфор", ‒ йдеться у повідомленні.

При цьому РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Збройними силами України 20 січня у Чорному морі було зафіксовано шість російських ракетоносіїв, зокрема два з них є підводними. Це вказує на те, що загальний залп ворожих ракет міг сягати 40 "Калібрів".

Востаннє Росія атакувала Україну іранськими бойовими дронами-камікадзе типу Shahed 2 січня, і на це є одразу низка причин. Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк пояснила, чому зникли атаки іранських дронів. Зокрема, на це вплинула відсутність якісно навчених інспекторів.

Зараз ви читаєте новину «Росія націлила на Україну "Калібри": у ВМС назвали кількість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі