пʼятниця, 23 лютого 2024 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Там наступають не "чмобіки": військовий розповів про поточну ситуацію в районі Авдіївки

"Там наступають не "чмобіки": військовий розповів про поточну ситуацію в районі Авдіївки
Характер боїв в районі Авдіївки сьогодні не можна порівнювати з обороною міста. Фото: instagram.com/libkos

У районі Авдіївки співвідношення втрат Сил оборони та російської армії становить один до десяти, а іноді й більше.

Характер боїв сьогодні не можна порівнювати з обороною Авдіївки, але росіяни намагаються зрозуміти слабкі сторони української оборони, десантуються з техніки, намагаються підійти, проте не мають успіху. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник 3 окремої штурмової бригади Олександр Бородін.

"Постійно втрачають техніку та особовий склад, але не залишають спроб. Активність щоденна. Велике застосування артилерії та FPV-дронів. Авіація працює, але КАБів вже не так багато, зараз є можливості збивати ці літаки, тому вони більш точково працюють", - сказав Бородін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готуємо сюрпризи для Росії": Зеленський анонсував нові операції на фронті

Він зазначив, що ворог злагоджений та натренований.

"У них є сила, там не ув'язнені і не "чмобіки". Непогано екіпіровані, є вогнева підтримка. Не економлять техніку та піхоту. Офіцери та планування у РФ на досить високому рівні, ставлення до піхоти - це частина формули, але до інших родів воно інше", - заявив представник 3 ОШБр.

Військовий наголосив, що на одного вбитого окупанта припадає чотири-п'ять поранених.

На передовій тривають позиційні бої на лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна, під Кринками, на північний схід від Бахмута, а також на північний захід і захід від Авдіївки.

На фронті на Донбасі Сили оборони стримують росіян під Авдіївкою, ворог тисне біля Роботиного на півдні, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). Окупанти продовжують штурмові дії біля Вербового.

Зараз ви читаєте новину «"Там наступають не "чмобіки": військовий розповів про поточну ситуацію в районі Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі