пʼятниця, 23 лютого 2024 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог тисне під Авдіївкою і біля Роботиного - свіжі карти війни
9

Карти ISW
Фото: understandingwar.org
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW

На передовій тривають позиційні бої на лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна, під Кринками, на північний схід від Бахмута, а також на північний захід і захід від Авдіївки.

На фронті на Донбасі Сили оборони стримують росіян під Авдіївкою, ворог тисне біля Роботиного на півдні, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). Окупанти продовжують штурмові дії біля Вербового.

Позиційні бої 22 лютого тривали на рубежі Куп'янськ - Сватове - Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. Запеклі бої тривали на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки; на південний схід від Куп'янська біля Табаївки, Берестового, Крохмального; на захід від Кремінної біля Тернів і Ямполівки; і на південь від Кремінної в Білогорівці.

Армія РФ нещодавно дещо просунулася на північний захід від Бахмута на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі 22 лютого. Геолокаційні кадри від 9 і 21 лютого, показують, що окупанти незначно просунулися на південний схід і південь від Богданівки (на північний захід від Бахмута) відповідно.

Частини російської 11-ї окремої гвардійської десантно-штурмової (ПДВ) бригади та 150-ї мотострілецької дивізії нібито прорвали оборону ЗСУ на північній та північно-східній околицях Іванівського (на захід від Бахмута) і зараз ведуть бої в самому селі та на його східній околиці. Аналітики ISW не спостерігають візуального підтвердження цих тверджень росіян.

Позиційні бої тривали на північний схід від Бахмута біля Виїмки; на північний захід від Бахмута біля Богданівки; на південний захід від Бахмута поблизу Кліщіївки та Андріївки; на південь від Бахмута біля Майорського, Нью-Йорка, Торецька та Південного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі збитий Shahed впав на будівлю підприємства: троє загиблих

Окупанти просунулися на захід від Авдіївки. Російські джерела стверджують, що загарбники нібито захопили Сіверне на південному заході 22 лютого. Геолокаційні кадри, опубліковані 22 лютого, показують, що російські війська просунулися в полі на захід від Авдіївського коксохімічного заводу на півночі Авдіївки.

1-ша "Слов'янська" окрема мотострілецька бригада РФ начебто захопила Сіверне, а інші війська РФ захопили приблизно 40% Первомайського (на південний захід від Авдіївки). Водночас в ISW не бачать візуального підтвердження цього.

Позиційні бої тривали на північний захід і захід від Авдіївки в районі Степового, Бердичів, Орлівки, Ласточкиного; на південний захід від Авдіївки біля Сіверного, Первомайського та Невельського.

Російські війська в кампанії із захоплення Авдіївки втратили 364 танки (приблизно одну дивізію танків) та 748 бронетехніки (приблизно дві дивізії бронетехніки). Армія РФ не зазнавала втрат у техніці такого масштабу з часів Другої світової війни. Радянські війська втрачали лише максимум 180 танків за всю дев'ятирічну війну в Афганістані. Російські сили використовуватимуть піхоту для компенсації надзвичайних втрат техніки, що узгоджується зі спостереженнями аналітиків ISW щодо "м'ясних штурмів" російської піхоти, які спостерігалися поблизу Авдіївки та в інших місцях на театрі бойових дій.

22 лютого позиційні бої тривали на захід і південний захід від Донецька, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Війська РФ нібито незначно просунулися до Красногорівки (на захід від Донецька) з півдня.

Позиційні бої тривали на захід від Донецька та Георгіївки та на південний захід від Донецька поблизу Побєди та Новомихайлівки.

22 лютого тривали позиційні бойові дії в районі адміністративного кордону Донецької та Запорізької областей. Росіяни просунулися поблизу Новодонецького (на південний схід від Великої Новосілки) та Приютного (на південний захід від Великої Новосілки).

Позиційні бої тривають на південь від Золотої Ниви (на південний схід від Великої Новосілки) та біля Новозлатополя (на південний захід від Великої Новосілки).

РФ нібито просунулася в західній частині Запорізької області 22 лютого. Бої тривали на схід і на південних околицях Роботиного та на захід від Вербового, йдеться у звіті.

22 лютого на східному (лівому) березі Херсонської області, зокрема під Кринками, тривали позиційні бої. Війська РФ відступили з невизначених позицій поблизу Кринок після українського штурму в цьому районі.

Загальні бойові втрати російських окупантів на ранок 22 лютого склали 407 240 осіб. Протягом доби знищено ще 1160 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Ворог тисне під Авдіївкою і біля Роботиного - свіжі карти війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі