четвер, 25 серпня 2022 16:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Заховався у вантажному потязі: "горе-мандрівник" тікав від мобілізації у Молдову

Заховався у вантажному потязі: "горе-мандрівник" тікав від мобілізації у Молдову
На Вінниччині призовник намагався втекти за кордон вантажним потягом. Його затримали прикордонники. Фото: скріншот з відео

На Вінниччині 36-річний призовник намагався втекти за кордон вантажним потягом. Його виявили і затримали прикордонники під час перевірки потяга.

Чоловік сховався у порожньому товарному вагоні. Таким чином хотів виїхати до Молдови, повідомила пресслужба Могилів-Подільського прикордонного загону 25 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан в Україні продовжили – нардеп

"Чоловік зізнався, що у такий спосіб намагався уникнути мобілізації та незаконно потрапити за кордон. У подорож горе-мандрівник прихопив і повістку до військкомату. У документі, який виявили правоохоронці, зазначалось, що чоловік мав прибути до військкомату 28 серпня", – зазначила.

Тепер призовнику за втечу доведеться відповідати у суді.

Служба безпеки України ліквідувала чотири масштабні канали нелегального виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Деякі маршрути переправлення "ухилянтів" пролягали в Росію й тимчасово окупований Крим, повідомила пресслужба СБУ 12 серпня.

У Києві кіберфахівці припинили діяльність злочинного угруповання, яке організувало так званий "зелений коридор" для чоловіків. До "банди" входили працівники комісаріатів, адвокати й лікарі.

Зараз ви читаєте новину «Заховався у вантажному потязі: "горе-мандрівник" тікав від мобілізації у Молдову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі