середа, 28 серпня 2024 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Співробітник Укрзалізниці шпигував на найгарячішому напрямку фронту

Співробітник Укрзалізниці шпигував на найгарячішому напрямку фронту
Співробітник Укрзалізниці шпигував для ФСБ. Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента ФСБ, який працював поблизу передової на Донеччині.

Ним виявився співробітник регіонального підрозділу АТ "Укрзалізниця", повідомила 28 серпня пресслужба СБУ. Він шпигував на найгарячішому напрямку фронту

"За вказівкою російської спецслужби фігурант шпигував за Силами оборони на Покровському напрямку, де зафіксовано найбільшу кількість боєзіткнень. Передусім ворога цікавили координати опорних пунктів та вогневих позицій українських військ, які обороняють місто. Також через свого агента окупанти сподівалися дізнатися про геолокації ключових мостів, які використовуються ЗСУ на східному фронті", - сказано в повідомленні.

Розвіддані агресор планував використати для підготовки нових бойових операцій, спрямованих на прориви до райцентру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник готував ракетні удари РФ по військових госпиталях і аеродромах

Щоб зібрати розвідувальну інформацію, агент РФ об'їжджав місцевість, а також втемну намагався випитувати потрібні йому відомості у своїх колег. Потім складав агентурний звіт, в якому формував текстовий опис і відображав потенційні цілі на електронних картах.

Зрадника затримали. У нього вилучили мобільний телефон.

"Навесні цьогоріч мешканець Покровського району був дистанційно завербований російською спецслужбою. До уваги окупантів чоловік потрапив як прихильник прокремлівських Телеграм-каналів, де він публікував антиукраїнські коментарі", - звітує відомство.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Служба безпеки нейтралізувала у Херсоні агентурну групу ФСБ. У результаті спецоперації в місті затримано трьох учасників ворожого осередку, які діяли окремо один від одного, але "замикалися" на єдиного куратора з РФ, повідомила 16 серпня пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Співробітник Укрзалізниці шпигував на найгарячішому напрямку фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі