понеділок, 10 квітня 2023 10:39

Спецтема: Війна Росії проти України

"Спакували" зрадника, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС

"Спакували" зрадника, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС
Затримали інформатора окупантів, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Служба безпеки України у ході контрдиверсійних заходів на Миколаївщині викрила ще одного інформатора російської спецслужби.

Затримали ворожого інформатора, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської атомної електростанції, повідомила 10 квітня пресслужба СБУ.

"Зловмисник збирав розвіддані про місця базування та чисельність підрозділів Сил оборони, які охороняють Південноукраїнську АЕС. Закриті відомості потрібні були окупантам для підготовки прицільних ракетних ударів по українських енергооб'єктах. За виконання завдань інформатор отримував гроші від своїх російських кураторів", – ідеться в повідомленні.

Поплічником агресора виявився 41-річний мешканець Южноукраїнська, якого російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці у лютому цього року. У поле зору ворога він потрапив через свої прокремлівські дописи в одному з російських Telegram-каналів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злочин і кара: на скільки посадили зрадника, що навів ракети РФ на дві школи

Фігурант одержав від агресора на банківську картку 2 тис. грн "авансу".

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час фотофіксації одного з об'єктів критичної інфраструктури. У затриманого вилучили мобільний телефон із доказами злочинної діяльності. Йому вже повідомили про підозру.

Фігуранту обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одну учасницю розгалуженої агентурної мережі ФСБ, яка скоригувала ворожий ракетний удар по школі на Донеччині.

Зловмисниця збирала для окупантів розвіддані про місця базування та маршрути переміщення Сил оборони в районах Краматорська, Костянтинівки і Торецька. Російська агентка передавала агресору координати місцевих шкіл і дитячих садочків.

Саме за її наводкою ворог здійснив ракетний удар по одному з навчальних закладів у серпні минулого року. Унаслідок російської повітряної атаки було зруйновано будівлю місцевої школи. Після ворожих обстрілів агентка виходила на місце події та фіксувала наслідки, про які потім звітувала російській спецслужбі.

Зараз ви читаєте новину «"Спакували" зрадника, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі