понеділок, 15 серпня 2011 16:45

Соратник Меркель пішов у відставку через секс-скандал

Соратник Меркель пішов у відставку через секс-скандал

Голова відділення німецького Християнсько-демократичного союзу (ХДС) в Шлезвіг-Гольштейн Крістіан фон Беттіхер подав у відставку, позбавивши тим самим свою партію ключового кандидата на майбутніх виборах. Причиною послужило те, що в пресу просочилася інформація про його роман з 16-річною дівчиною, і жовта преса почала смакувати подробиці.

Партією ХДС керує канцлер Німеччини Ангела Меркель 40-річний фон Беттіхер був головним кандидатом партії на виборах в цій північній німецькій землі, які повинні відбутися через десять місяців, і претендував на посаду регіонального прем'єр-міністра.

Він оголосив про своє рішення ввечері в неділю, 14 серпня, після засідання правління земельного ХДС в Кілі. Тим самим Крістіан фон Беттіхер спробував усунути політичний збиток від любовної зв'язку. Той факт, що роман було давно завершено, суперечки не заспокоїв.

За словами фон Беттіхера, на початку 2010 року він закохався в 16-річну дівчину, з якою познайомився через Facebook. З березня вони почали зустрічатися, але вже в травні неодружений політик розірвав стосунки зі своєю коханою, коли в нього з'явився шанс стати наступником прем'єр-міністра Шлезвіг-Гольштейн Петера-Харрі Карстенсена.

Оголошуючи про свою відставку, фон Беттіхер підкреслив, що це була "справжня, чиста любов", з якою його оточення вважалося і навіть підтримувало. Політик, однак, визнав, що хоча цей роман з юридичної точки зору і був абсолютно легальним, у багатьох людей він все ж викликав "цілком зрозумілі моральні сумніви".

Зараз ви читаєте новину «Соратник Меркель пішов у відставку через секс-скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі