понеділок, 26 грудня 2022 11:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки "Кинджалів" має Росія та чому їх береже ‒ Буданов розповів

Скільки "Кинджалів" має Росія та чому їх береже ‒ Буданов розповів
Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов каже, що росіяни економлять ракети. Фото: liga.net

Росіяни нині економлять ракети "Кинджал" через їхню обмежену кількість. А виробляти нові вони не можуть.

Загалом ракет у Росії залишилося на два-три масованих удари по Україні. Про це в інтерв'ю Liga.net розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Він наголосив, що РФ уже зменшила інтенсивність терористичних обстрілів.

"Тієї кількості ракет, яка залишилась, якщо взяти суто математично їхні розрахунки, вистачить із їхньою інтенсивністю в залпі в середньому 70–75 ракет на два-три рази. І в принципі вони закінчаться взагалі", ‒ сказав Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що прискорить поразку Росії ‒ Буданов розповів

Він звернув увагу, що спершу Росія била по українській критичній інфраструктурі раз на тиждень, потім ‒ раз на 10 днів, раз на два тижні, а зараз пауза триває ще довше.

"Це обумовлено виключно однією проблемою: швидкоплинне скорочення ракетного арсеналу РФ. Їхня промисловість не здатна покрити ту кількість, яку вони витрачають. Попри всі їхні намагання, це нереально", ‒ наголосив Буданов.

За його словами, росіяни бережуть ракети "Кинджал" через їхню обмежену кількість. Впливає також брак комплектуючих для їхнього виготовлення через санкції.

"Їх усього на початок війни було, наскільки я пам'ятаю, 47 штук. За цей час вони змогли зробити декілька, поки були запчастини. Це несерйозно. Можна лякати світ тим, що в тебе є "Кинджал". Але коли починаєш їх реально використовувати – що далі? Можеш зробити 47 ударів. Для розуміння, "Іскандерів" використано понад 900. Що таке 47?" ‒ сказав Буданов.

Розмови в Росії, особливо заяви кремлівського диктатора Володимира Путіна про вдосконалення боєздатності ядерної тріади, а саме – міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат", відбуваються з року в рік. Але поки що це лише розмови.

У РФ не забувають періодично згадувати про "ядерну тріаду", гіперзвукові боєголовки "Авангард" чи міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат", нагадав керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Скільки "Кинджалів" має Росія та чому їх береже ‒ Буданов розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі