понеділок, 26 грудня 2022 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР відреагували на заяву Путіна щодо балістичних ракет "Сармат"

У ГУР відреагували на заяву Путіна щодо балістичних ракет "Сармат"
В Росії не забувають періодично згадувати про міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат" та "ядерну тріаду". Фото: eastnews.ua

Розмови в Росії, особливо заяви кремлівського диктатора Володимира Путіна про вдосконалення боєздатності ядерної тріади, а саме – міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат", відбуваються з року в рік. Але поки що це лише розмови.

У РФ не забувають періодично згадувати про "ядерну тріаду", гіперзвукові боєголовки "Авангард" чи міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат", нагадав керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов у інтерв'ю LIGA.net. Його попросили прокоментувати те, що Путін минулого тижня на колегії міноборони РФ знову оголосив про плани розвитку ядерної тріади та ракет "Сармат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР розказали про гостру проблему РФ на фронті

"Можете не продовжувати. Він вже два роки це оголошує: "Сармат", всіх на радіоактивний попіл. Просто проаналізуйте останні два роки. Кожен рік вони закінчують тим, що "Сармат" вже майже готовий, проходить останні підготовки до постановки на бойове чергування", – пояснив Буданов.

Російський диктатор Путін використовує описи підвищеної ядерної готовності для заспокоєння внутрішньої націоналістичної аудиторії та залякування Заходу.

Заяви президента Росії про ядерну зброю, зокрема, гіперзвукові боєголовки "Авангард" чи міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат", не вказують на підготовку до їхнього застосування, вважає американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російський президент заявив, що хоче розвивати ядерну тріаду РФ. Він назвав це гарантією збереження суверенітету на засіданні колегії міноборони Росії.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР відреагували на заяву Путіна щодо балістичних ракет "Сармат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі