четвер, 22 грудня 2022 19:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Північна Корея продала зброю "Вагнеру" – ЗМІ

Північна Корея продала зброю "Вагнеру" – ЗМІ
Приватна військова компанія "Вагнер" отримала партію зброї з Північної Кореї. Фото: Sota

Приватна військова компанія "Вагнер" отримала партію зброї з Північної Кореї.

Цю зброю росіяни використовуватимуть у війні проти України. Про це виданню Reuters розповів високопосадовець адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена.

За його інформацією, ПВК "Вагнер" сплатила постачання зброї з Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клоун Пригожин влаштував цирк у Бахмуті: почав кликати Зеленського на "розбірки"

При цьому урядовець зазначив, що минулого місяця Північна Корея поставила до Росії ракети. Але, за його словами, кількість зброї, яку отримали росіяни, не змінить динаміку бойових дій в Україні.

"Але ми стурбовані тим, що Північна Корея планує поставити більше військового обладнання для "Вагнера", – додав він.

Видання також додало, що американські офіційні особи хочуть порушити питання передачі зброї Росії на засіданні Ради безпеки ООН.

Північна Корея таємно передає Росії боєприпаси, які потім використовуються у війні проти України. Попри публічні спростування влади КНДР, Росія вже отримала від неї "значну кількість артилерійських снарядів". Про це на брифінгу заявив офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс.

Північна Корея організувала таємні постачання артилерійських снарядів для Російської Федерації на тлі дефіциту боєприпасів в країні-агресорі. КНДР прикривається постачанням боєприпасів до країн Близького Сходу або Північної Африки, але насправді їх отримують росіяни, щоб використовувати у війні проти України. Про це 2 листопада заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея продала зброю "Вагнеру" – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі